Avbytare: Fredrik Odell, André Andersson, Mathias Herrström, Carl Odell och Anders Ohlsson.

Byten:
Sebastian Kristensson ut - Fredrik Odell in 88 min

MATCHKOMMENTARER
Förlust i premiärmatchen borta mot Limhamn där vi känner oss bestulna på poäng. ÖT Smygehuk kom taggade till Limhamns IP för att göra upp med laget som sköt oss ner i division 5 för två år sedan. ÖT Smygehuk tog tag i taktpinnen direkt från avspark. I den 2:a minuten slår Christian Ahlström en fin långboll mot Oliver Oliveros som kommer 1 mot 1 och Oliver chansar med ett volleyskott från 20 meter som går tätt utanför. I den 5:e minuten gör Sebastian Lindahl en läcker "tvåfotare" på mittplan och spelar sedan fram mot Oliver Oliveros som tar sig in i straffområdet och spelar snett bakåt till Johan Hellström men försvararen och Johan möts i ett hopslag och bollen studsar upp på en Limhamnhand men utan åtgärd. ÖT Smygehuk fortsätter att pressa på under inledningen och första kvarten är riktigt bra. I den 16:e minuten gör Izzettin Adigüzel en fin räddning ut till hörna på ett skott från straffområdeslinjen. Limhamn slår hörnan i den 17:e minuten och den går mot bortre stolpen där Izzettin Adigüzel precis tippar bollen vidare. Bollen dimper ner rakt framför fötterna på en Limhamnspelare som med mycket "tur och skicklighet" lyckas slå bollen förbi samtliga ÖT spelare och upp i bortre krysset till 1-0 och vilt TV-pucken jubel efteråt. En lyckosam minut för hemmalaget då det var deras första riktiga avslut i matchen. I den 21:a minuten släpper Sebastian Kristensson in bollen bakom Limhamns backlinje till en framstormande Oliver Oliveros och han blir nerdragen och domaren blåser och pekar på straffpunkten. Den normalt säkre Christian AHlström stegar fram och slår en lågt slagen straff som målvakten kniper. Efter straffmissen avslutas halvleken med "hawaiispel" där chanserna avlöser varann åt båda håll. I den 28:e minuten räddar Christian Ahlström på mållinjen. I den 30:e minuten kommer Limhamn runt på vänsterkanten och slår ett inlägg där Limhamnsforwarden möter på volley från nära håll men Izzettin Adigüzel gör en svettig räddning. I den 33:e minuten spelar Christian AHlström upp bollen till höger till Johan Hellström. Johan spelar vidare till Gustav Lindquist som nickskarvar till Sebastian Lindahl som skjuter direkt från 16 meters precis utanför. I den 37:e minuten har ÖT Smygehuk ett fint anfall som avslutas med ett skott från Pontus Andersson som går upp på en hans på en Limhamnspelare dock utan åtgärd. Spelet fortsätter och Johan Hellström slår ett inlägg som Sebastian Lindahl är ytterst nära att nicka i mål. Första halvlek slutar med ett 1-0 underläge och i paus känner vi att vi verkligen kan vinna detta. Andra halvlek går igång och det är ÖT Smygehuk för hela slanten. Limhamn spelar med en stackars forward och han får springa mycket i onödan på alla långbollar som rinner ner till Izzettin i målet. I den 68:e minuten spelar Johan Hellström till Oliver Oliveros som tar sig in i straffområdet till höger. Oliver slår ett hårt lågt inlägg som touchar ett Limhamnsben och sånär ställer målvakten som på ett något turligt sätt lyckas få en fot på bollen och rädda. ÖT Smygehuk kommer gång på gång fram på kanterna med Sebastian Lindahl, Johan Hellström och Pontus Andersson och det är bara tillfälligheter som gör att Limhamn lyckas freda sitt mål. En fot, en tå eller ett knä räddar Limhamn gång på gång. I den 79:e minuten slår Pontus Andersson en hörna som Christian Ahlström nickar mot mål men en räddande ängel står på mållinjen och slår bort bollen. ÖT Smygehuk flyttar nu upp Christian Ahlström i anfallet så fort vi erövrar bollen. I den 82:a minuten lyfts bollen in i Limhamns straffområde och Christian Ahlström vet inte hur fri han är och han testar med ett volleyskott som dock går utanför. I den 87:e minuten slås ett inlägg in i Limhamns straffområde och just när Christian Ahlström ska sätta pannan på bollen blir han omkulltacklad dock utan åtgärd. I den 89:e minuten får en Limhamnspelare sitt andra gula kort för protest och blir därmed utvisad. ÖT Smygehuk fortsätter pressa på dock utan att lyckas göra mål. Första förlusten är ett faktum trots riktigt bra spel från de för dagen svart-tröjade ÖT-spelarna. Försvarsspelet fungerade klockrent och likaså gjorde anfallsspelet, endast målen som saknades. Många spelare var duktiga och den som imponerade mest var den yngsta spelaren i startelvan nämligen högerbacken Joel Jakobsson. I nästa match väntar Rydsgårds AIF på lördagen den 20:e april klockan 14:00 på Smygehamns IP.